Prowadzenie hotelu, restauracji lub kawiarni wiąże się z wieloma ważnymi obowiązkami. Jednym z nich jest zapewnienie odpowiedniego poziomu poszczególnych półproduktów. Aby mieć pewność, że podawane gościom dania są bezpieczne i wysokojakościowe, zadbać należy nie tylko o właściwą rotację składników spożywczych, ale również o warunki przechowywania. Produkowane w technologii Thermohall™ obiekty, które dostępne są w ofercie naszej firmy, z powodzeniem wykorzystać można w branży gastronomicznej jako specjalistyczne magazyny. Ich unikatowa konstrukcja i gwarancja doskonałych warunków termicznych sprawiają, że prezentowane hale poradzą sobie z każdym, nawet najbardziej wymagającym zadaniem.

 

Termohale – funkcjonalne magazyny dla przemysłu spożywczego

Półprodukty wykorzystywane w lokalach gastronomicznych najłatwiej można podzielić według warunków, w jakich powinny być przetrzymywane. Część z nich wymaga zastosowania urządzeń chłodniczych oraz zamrażarek – takie składniki mają zwykle krótkie terminy przydatności i używane są najczęściej. Istnieje jednak duża grupa produktów z dłuższą datą przydatności, które z powodzeniem można magazynować w temperaturze pokojowej. Bardzo często zdarza się, że ich opakowania zbiorcze zajmują dużą ilość miejsca i lokal okazuje się za mały, aby je wszystkie pomieścić. Proponowane przez naszą firmę magazyny Thermohall™ będą idealnym rozwiązaniem tego problemu. Umożliwiają one bezpieczne i higieniczne przechowywanie napojów, słodyczy oraz przekąsek.

Szczelna konstrukcja hal Thermohall™ skutecznie zabezpiecza przed działaniem niesprzyjających czynników atmosferycznych. Szczelne poszycie termoizolacyjne z wełny i tkaniny PCV chroni składowany towar przed wilgocią i wahaniami temperatury. Dzięki temu przechowywana żywność jest dobrze chroniona przed zepsuciem. Tworząc nasze unikalne hale całoroczne, zadbaliśmy również o to, aby wszystkie wykorzystywane materiały nie powodowały zanieczyszczeń produktów spożywczych i posiadały niezbędne certyfikaty.

Technologia Thermohall™ – funkcjonalny magazyn na napoje

Możliwości, jakie stwarza całoroczna hala namiotowa, nie ograniczają się wyłącznie do produktów suchych. Dzięki zastosowaniu izolujących ścianek działowych możliwe jest wydzielenie wewnątrz pomieszczenia stref o określonej temperaturze. Mogą to być zarówno komory chłodnicze, które posłużą do magazynowania produktów świeżych jak i miejsca ogrzewane, służące do przyspieszonego dojrzewania warzyw i owoców. Aby lepiej zarządzać składowaniem i rotacją towarów w wyposażeniu naszych hal całorocznych mogą znaleźć się również funkcjonalne półki i regały. Będą one dużym ułatwieniem w utrzymaniu pomieszczenia w czystości, co dla branży gastronomicznej ma priorytetowe znaczenie.

Jednym z najważniejszych wymagań stawianych przez firmami z branży HoReCa jest zapewnienie właściwych warunków higienicznych, w czym zawiera się również ochrona przed szkodnikami. Nieproszeni goście, tacy jak gryzonie lub owady, nie tylko powodują straty materialne, uszkadzając opakowania i żywność, ale też stanowią poważne zagrożenie epidemiologiczne. W ich odchodach mogą znajdować się drobnoustroje odpowiedzialne za przenoszenie groźnych dla człowieka chorób. Wybór całorocznej hali namiotowej w technologii Thermohall™ będzie gwarancją właściwego zabezpieczenia przed wszystkimi intruzami. Szczelna konstrukcja magazynu stanowić będzie dla szkodników nieprzekraczalną barierę.

 

Całoroczna hala namiotowa – wygodna dystrybucja wody oraz soków

Zgrzewki i kartony napojów należą do jednych z najcięższych i największych objętościowo produktów, jednak dla wielu lokali z branży HoReCa stanowią bardzo ważny element działalności. Nie wszystkie magazyny są na tyle pojemne, aby pomieścić całe zapasy, a później swobodnie z nich korzystać. Dodatkowa przestrzeń do przechowywania napojów będzie w tym wypadku dużym ułatwieniem. Z rozwiązania tego z powodzeniem skorzystać mogą również sklepy oraz hurtownie – dystrybucja soków, wody w butelkach czy nawet alkoholi będzie wygodniejsza i łatwiej będzie kontrolować przepływ towarów.

Całoroczne hale namiotowe cechują się dużą wytrzymałością, co ma kluczowe znaczenie dla bezpieczeństwa umieszczonych w nich dóbr. Dzięki solidnej i trwałej konstrukcji oraz zaawansowanym możliwościom kontroli dostępu właściciele firm będą mogli mieć pewność, że na teren magazynu nie dostanie się żadna nieupoważniona do tego osoba.

HoReCa to niezwykle specyficzna branża, która wymaga od przedsiębiorcy działania na różnych polach i dbałości o przestrzeganie wielu szczegółowych przepisów. Wszystkich właścicieli firm zainteresowanych funkcjonalną przestrzenią magazynową do całorocznego użytkowania, zapraszamy do skorzystania z naszej oferty. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu i zaawansowanej technologii Thermohall™ będziemy w stanie zaproponować Państwu rozwiązanie, które będzie w pełni dopasowane do indywidualnych potrzeb i spełni wszystkie oczekiwania.