hala ocieplana dla przemysłu spożywczego

Jednym z ciekawszych projektów Grupy Rubb jest kompleks ocieplanych hal magazynowych, który powstał w norweskim Grøntvedt.

Obie termohale są przeznaczone do przechowywania i sezonowania śledzia w beczkach. Aby utrzymać optymalne warunki do przetwórstwa i przechowywania ryb, hala została przedzielona w połowie ocieplaną ścianką działową. Pozwoliło to na stworzenie w środku dwóch niezależnych stref przechowywania, w której panują odmienne temperatury.    

Pierwsza hala magazynowa Thermohall™ o długości 108 metrów i powierzchni 3240 m2 została wyposażona w termoizolację o grubości 150 mm. Niedawno zakład powiększył się o druga halę o długości 152 metrów i powierzchni 4560 m2. Ocieplenia ścian i dachu jest dokładnie takie samo jak w przypadku pierwszej hali – 150 mm. We wnętrzu również wydzielono dwa obszary o różnej temperaturze.

Budynki są energooszczędne i charakteryzują się szybkim czasem budowy – stad termohale Rubb dobrze sprawdzą się w przemyśle spożywczym jako magazyny i chłodnie.

Zdaniem Alexandra Grøntvedta, kierownika produkcji w Grøntvedt Pelagic AS „hale są świetnie dostosowane do naszych potrzeb, a ich wysoka jakość gwarantuje, że będziemy z nich korzystać przez długi czas. Hale niezmiennie utrzymują wymaganą temperaturę, nawet w gorące letnie dni.”

Zobacz inne realizacje hal ocieplanych Thermohall™:

 

Dane techniczne:

Przeznaczenie:
magazyn

Szerokość:
30 m

Długość (hala1/hala2):
108 m/152 m

Wys. ściany bocznej:
5 m

Izolacja:
wełna szklana 150 mm

Ukończony:
sierpień 2018

 

Skontaktuj się z nami

Zespół Rubb jest do Państwa dyspozycji. Jeśli macie pytania związane z Thermohall™, chętnie na nie odpowiemy.

Przejrzyj broszurę

Zapoznaj się z najnowszymi informacjami na temat Thermohall™ i naszymi ostatnimi realizacjami.