Hala sportowa w Ipswich, Wielka Brytania

Brytyjski oddział Rubb połączył siły z gigantem budowlanym, wspólnie projektując niestandardową szkolną halę sportową.

Brytyjski oddział Rubb połączył siły z gigantem budowlanym Balfour Beatty, wspólnie projektując i budując niestandardową strukturę, która łączy w sobie nowoczesną halę sportową z zapleczem socjalnym.

Dwupoziomowy kompleks sportowy o szerokości 20 metrów i długości 70 metrów posiada wydzielony obszar do halowych gier zespołowych (7 x 33 m), obejmujący cztery boiska do badmintona. Można je bez problemu przekształcić w duże boisko do koszykówki, boisko do siatkówki, jeden kort tenisowy lub boisko do piłki nożnej. Zaplecze zajmuje pozostałą część budynku, a mieszczą się w nim hol wejściowy, studio tańca, studio wykonawcze, przebieralnie, cztery pomieszczenia magazynowe i sala szkoleniowa.

Ramę struktury wykonano z ocynkowanej ogniowo stali. Ściany od podstawy do wysokości 4 metrów pokryto izolacją z płyt stalowych o grubości 100 mm i współczynniku przenikania ciepła 0,21 W/ m²K. Okładzina Thermohall™ uzupełnia górną część ścian oraz pokrywa cały dach. Warunki klimatyczne wewnątrz hali sterowane są za pomocą systemu ogrzewania i klimatyzacji. Wnętrze hali doświetlono światłem naturalnym, instalując okna PCV.

„Rubb dostarczył idealne rozwiązanie dla naszej szkoły. Zaproponowali projekt szkolnego budynku sportowego, który spełniał nasze wymagania i wymagania tutejszego Urzędu, i który jednocześnie był niedrogi oraz możliwy do zrealizowania w założonym czasie.”

Steve Hawley | Zarząd nieruchomości i obiektów

Dane techniczne:

Przeznaczenie:
Hala sportowa

Typ:
BVC

Szerokość:
20m

Długość:
70m

Wys. ściany bocznej:
7m

Wys. ściany szczytowej:
10m

Drzwi:
dwuskrzydłowe

Ukończony:
Listopad 2013

Skontaktuj się z nami

Zespół Rubb jest do Państwa dyspozycji. Jeśli macie pytania związane z Thermohall™, chętnie na nie odpowiemy.

Przejrzyj broszurę

Zapoznaj się z najnowszymi informacjami na temat Thermohall™ i naszymi ostatnimi realizacjami.